Selecteer een pagina

Verbouwing boerderij te Didam

, ,

Opdracht

VOM heeft in 2018 opdracht gekregen voor de verbouw van een boerderij te Didam. De opdracht bestond voor een groot gedeelte uit interieurvraagstukken. Ter verbetering van de ruimtelijke beleving is er voor gekozen diverse bestaande wanden te slopen. Dit was mogelijk doordat de woning, daterend uit 1922, beschikt over een grote houten draagconstructie. Daarnaast zijn er diverse uitbreidingen gedaan in verband met de schuine kap die doorloopt tot op de begane grond. Mede hierdoor ontstaat meer licht en ruimte in de woon- en eetkamer.

 

Kastenwand

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is een kastenwand als verbindend element tussen de woon- en eetkamer. De kast herbergt een aantal functies, zoals: een wijnkoeler, een boekenkast en een verdiepte tv-kast. Deze zijn verwerkt in een volledig maatwerk ontwerp waarin ook de houten draagconstructie is geïntegreerd.

 

 

Doorkijkhaard

Een wens van de opdrachtgever was een afscheiding tussen de woon- en eetkamer maar met het gevoel dat er een verbinding is. De afscheiding is vormgegeven doormiddel van een doorkijkhaard. Er kan vrij om de haard worden bewogen wat het ruimtelijke gevoel versterkt.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2022

Pin It on Pinterest

Share This